Maskintransport Stockholm

Behöver du flytta en stor maskin i Stockholm? Då finns det ett stort antal firmor att välja bland som sköter transport av stora och tunga maskiner, såsom traktorer, skogsmaskiner, grävmaskiner, dumprar och hjullastare, vart du än behöver dem. Maskinerna kan enligt kundens behov levereras inom Stockholmsområdet, från Stockholm till andra städer i Sverige, eller från Stockholm till ett annat land inom Europa.

Vem kan behöva maskintransport?

Maskintransport är till för alla som behöver få en stor maskin transporterad en längre sträcka. Om du till exempel väljer att köpa en begagnad grävmaskin privat av någon som bor i en annan del av Sverige, så kan du behöva hyra en maskintransport för att få maskinen dit du har tänkt använda den. Har du ett företag som producerar arbetsmaskiner av olika slag, så kan du anlita en viss firma till att hantera alla dina leveranser direkt till kunden. Du har även möjligheten att få ditt företags logga att synas på transportfordonet.

Maskintranport

Vart och varifrån kan man få sin maskin levererad?

De flesta maskintransportföretag i Stockholm sköter inrikestransporter från Stockholm till övriga städer i Sverige, och många levererar även utanför Sverige, till exempel i Skandinavien och över hela Europa. Vid transporter som går utanför EU lönar det sig att fråga företaget som du har tänkt anlita angående tullbehandlingar.

Hur sker transporten?

Transporten sker med trailrar som finns i olika storlekar, anpassade till att transportera både hjul- och bandfordon. Beroende på storleken och vikten på maskinen som ska transporteras används olika typer av trailrar för öppen eller täckt transport. Priset beror bland annat på storleken och vikten på maskinen, hur många mil den ska transporteras och huruvida transportfirman har transport på vägen tillbaka eller inte. Om du har möjlighet att vänta på att firman får en körning från leveransplatsen för din maskin tillbaka till Stockholm kan du därför få ett billigare pris. Vanligtvis ingår lastning av fordonet i priset, men om den tar längre tid än normalt kan det tillkomma en extra kostnad.

Kontakta en transportfirma i Stockholm för att få veta mer om priser och lösningar som passar bäst för dig, eller skicka en offertförfrågan via nätet.