Förvaringslådor för verkstaden

förvaringslådorNär man snickrar och pysslar med spännande projekt i verkstaden är det lätt hänt att det blir stökigt och rörigt. Överblivna brädor trängs med borrmaskiner och sågar, spikar och skruvmejslar, färgburkar, penslar och mycket mer.

Genom att organisera och sortera upp alla lösa saker i olika förvaringslådor ser det inte bara mer välstädat ut, utan det är dessutom mycket lättare att hitta det man behöver till de olika projekten man håller på med.

För ännu mer ordning och reda kan till exempel spikar och skruvar med fördel sorteras i mindre förvaringslådor eller fack efter längd och storlek.

När det gäller verktyg som till exempel sågar och borrmaskiner kan det vara svårt att hitta passande förvaringslådor. Då kan det istället vara en god idé att hänga upp verktygen direkt på väggen eller förvara dem på olika hyllor eller liknande. Detta ger en snabb översikt av vad som finns, och gör att det man behöver alltid finns nära till hands.

Längs väggen kan man fästa hållare för lite längre brädor och virke, medan mindre bitar av trä, metall och liknande kan sorteras i förvaringslådor av olika slag.

Man vet aldrig när gamla sladdar och annan elektronik kan komma till användning. Dessa kan också med fördel sparas i olika förvaringslådor.